3 enkle steg for å oppdatere Zen Cart

Dette er en basis guide for å oppdatere Zen Cart. Om du ikke har installert Zen Cart, vær så snill og lese 1. readme installation.html fila for installasjons veiledning.

VIKTIG: Ang. frakt- og betalingsmodulene

Du må re-innstallere alle dine aktive betalings og frakt moduler som en del av oppgraderingen.

FØR OPPGRADERING: Noter deg login-id, transaksjonsnøkler, e-postadresser og andre opplysninger som allerede er konfigurert i HVER av dine betalings og frakt moduler. (Du kommer til å trenge disse opplysningene så du kan legge de inn igjen etter å ha lagt inn modulene på nytt.)

Fjern hver modul ved å klikke på «Remove» knappen, for hver enkelt.

ETTER OPPGRADERING: Installer hver modul (som du bruker) i Admin-> Modules-> Payment and Admin-> Modules -> Shipping for å dra nytte av «bugfix» og forbedringer i hver modul. (du trenger IKKE å gjøre dette for moduler som du IKKE bruker. Om du ikke lenger har behov for en bestemt modul og den ikke er markert med en rød prikk, klikk på «remove» knappen for å spare prosesstid.

Legg inn igjen alle konfigurasjonsopplysningene for hver enkelt modul etterhvert. For SIKKERHETS skyld tester du hver modul før du legger butikken online igjen. Dette for å være sikker på at alt er lagt inn korrekt.

Begynnelsen …

Dette er en basis guide for å oppgradere Zen Cart. Om du ikke har installert Zen Cart, vær så snill og lese 1. readme installation.html fila for installasjons veiledning.

For å oppgradere Zen Cart trenger du de samme basis verktøyene som du brukte for å installere og tilpasse den første gang. Et FTP-program, en tekst-behandler som er snill med HTML/PHP kode, phpMyAdmin eller tilsvarende tilgang til MySQL databasen, og Kontroll Panelet for å vedlikeholde nettsiden din.

Tilleggsvis kan det hende du vil ha god hjelp av et fil-sammenligningsprogram som WinMerge, Beyond Compare eller ExamDiff (Linux), eller Bbedit for Mac.

Oppgraderingen følger 3 enkle trinn. Vi foreslår at du bruker god tid på å gå igjennom hvert trinn grundig og metodisk. Og som alltid, ta en god back-up aller først.

Vi anbefaler sterkt at du bruker ekstra tid på å bli kjent med demo-dataene i den nye versjonen, så du kan finne deg til rette med nye egenskapene til den nye versjonen.

1. Forberedelser

Pakk ut en kopi av den nye versjonen av Zen Cart, last den opp til din web-server til en «demo» mappe. Innstaller den nye versjonen i en separat database, og inkluder Demoproduktene. Dette anbefales så du har et sted å bli kjent med den nye versjonen og de nye egenskapene. Denne «demoen» kan slettes etter at oppgraderingen er fullført.

Studer de nye egenskapene og de dokumenterte endringene i template strukturen, og les «changelog». Bruk demoproduktene i demo butikken som eksempler. Les også tilleggsdokumentasjonen som følger med den nye versjonen.

Lag en full backup av databasen din (dump to SQL fil) Lagre denne fila på Pc-en din for senere henvisning.

Lag en fullstendig back-up av filene på nettsiden din. (bruk FTP for å laste de ned til din Pc, evt pakk de i en zip-fil for sikkerhets skyld) Behold back-upen på pc-en din for å bruke den i de neste stegene. Kall f.eks mappa for «\zen_bakcup».

Nå skal du finne forskjellene/endringene mellom din side og de originale Zen Cart filene. Pakk ut en kopi av den origianle Zen Cart versjonen du brukte når du opprinnelig innstallerte eller sist oppgraderte fra (eks: v1.2.7 eller 1.3.6) Disse bør være plassert i en egen arbeidsmappa på din pc (kanskje «\zen_orig»).

Lag en liste over alle tillegg du har innstallert for å ha til senere henvisning.

Bruk et verktøy som WinMerge for å sammenligne de «Originale» Zen Cart filene mot dine nåværende back-up filer i «\zen_backup».

Noter deg alle filene med forskjell. I WinMerge, dobbelklikk på hver fil og noter deg hva forskjellen er. Om forskjellene bare er språkdefinisjoner for visningstekst vil de være enkle å gå videre med. Er forskjellene derimot er programmering/kode må du ta detaljerte notater for å videreføre de endringene til den nye versjonen. Alle modifiseringer/tillegg som du har innstallert vil gjerne inneholde program endringer og det er ikke sikkert at de er fullt kompatible med den nyere ZenCart versjonen.

Din liste over tillegg kan hjelpe til med å begrense kildene for forskjeller som du finner mellom de to versjonene. Det er mulig at du må laste ned tillegget igjen for å ta en nærmere titt på «Readme-fila» eller koden det inneholder. Det kan også hende at du må kontakte utgiveren av tillegget for å be om en oppdatert versjon.

Mens du lager listen din over endrede filer, etc, vil du kanskje flytte på ting i Zen Cart template-override strukturen. Hvis du ikke allerede har gjort det. Se på Zen Cart siden for FAQ på template systemet.

2. Utførelsen

Last ned og pakk ut den siste Zen Cart versjonen til din pc. Dette vil bli den tredje mappen (kanskje «\zen_new»), i tillegg til de to andre mappene som er sammenlignet over her.

Bruk den listen over filer som du lagde tidligere, gå igjennom hver enkelt «endret» fil. Og gjør endringene dine fra den gamle versjonen til den nye versjonen.

Enkel språk redigering vil bare være en kopier og lim inn operasjon.

Programmering av kjerne komponenter vil bli litt vanskeligere og krever god testing. På dette stadiet vil WinMerge kunne være til god hjelp for å legge til endringer. Uansett så vil du finne mange ekstra endringer som ikke vil være relatert til dine egne modifiseringer, eller som kan skape konflikter. Vær forsiktig når du endrer programkode.

Vær obs på at det vil være flere endringer som du kan måtte gjøre på filer som du har overskrevet ved å bruke «template overrides» systemet. Derfor bør du sammenligne disse filene fra /includes/templates/MYTEMPLATE/ * til /includes/template/template_default/ * og det samme med språk filer, sidebokser osv.

3. Testing

Lag en NY database for å innstallere den nye versjonen av Zen Cart på. Bruk kontroll panelet for å gjøre dette.

Om den siste backup-en du lagde er eldre enn den siste ordren som har gått gjennom eller kunderegistrering, lag en ny backup. Gjenopprett databasen din fra backup-en i steg 1 til den NYE databasen du nettopp lagde.

Om /zen_new mappa di ikke har «/includes/configure.php» og «/admin/includes/configure.php» filer, kopier dem fra din gamle butikk mappe.

Rediger «/zen_new/includes/configure.php» fila di og forsikre deg om at DATABASE_NAME matcher din NYE database. Verifiser også databasens brukernavn og passord i tillfelle den informasjonen har endret seg. Lagre denne fila, og last den opp i det neste trinnet. Gjør det samme med /admin/includes/configure.php også.

Last opp filene fra din modifiserte «nye versjon» (som ble laget i trinn 2) til serveren din, bruk en alternativ folder, f.eks «/store_new/».

Forsikre deg om at du har lastet opp «/zen_new/zc_install» mappa til serveren din.

Bruk nettleseren din, surf til /zc_install/index.php og velg «Database Upgrade» når du blir bedt om det. (Ikke velg «Install» for da overskriver du databasen din. (Om «Upgrade» ikke blir tilbudt var ikke Installeringsprogrammet istand til å koble seg til databasen din og få bekreftet hvilken versjon dens struktur har. Sjekk configure.php fila.

Test modifiseringene dine. Rediger om nødvendig. Sammenlign med test/demo installasjonen fra tidligere om nødvendig.

Når du er trygg på at alt er ok, ta butikken online. Om det har gått betydelig tid siden din siste backup kan det tenkes at du må repetere trinnene i denne «Testing» seksjonen igjen ved å bruke en fersk backup fra den egentlige butikken din. Du trenger ikke å laste opp alt igjen, bare gjenopprette databasen, og kjør installasjonen for å få oppgradert databasen igjen.

For å ta butikken online, sett butikken i «Down for maintenance» modus i admin området. Forsikre deg om at du har lagt til IP-adressen din til listen over tillatte adresser for å komme inn på siden og ta en forhåndstitt. Dette kan enklest gjøres ved å gi nytt navn til «store_new» til «store» ( du må først gi nytt navn til «store»)

Test det hele for å være sikker på at alt fungerer som det skal. Om du har små problemer som må fikses, slå «Down for maintenance» av og på om nødvendig.

(Finner du feil eller mangler i guiden, vennligst post dem i forumet.)

Skroll til toppen